tiramisu

Τιραμισού – Tiramisu Tirare mi su

Στα Ελληνικά, στα Αγγλικά και στα Ιταλικά σημαίνει “Ανέβασέ με”. Αυτό το τιραμισού το φτιάχνω εδώ και πολλά χρόνια, είναι ένα εξαιρετικά απλό και γρήγορο γλυκό αλλά έχει κανά δυο παγίδες που χρειάζονται λίγο προσοχή για την πρώτη φορά.

Υλικά

5 κρόκοι
5κς άχνη ζάχαρη
1κγ βανίλια
500γρ γρ Μασκαρπόνε ή έστω Philadelphia
ένα πακέτο σαβαγιάρ (~24 τεμάχια)
250γρ νερό και 4-5 κγ στιγμιαίο καφέ ή 250γρ καφέ εσπρέσσο
Προαιρετικά λίγο ρούμι ή κονιάκ ή Tia Maria
Κακάο για το πασπάλισμα

tiramisu

Εκτέλεση

Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να ασπρίσουν. Αυτό είναι σημαντικό για να εξουδετερωθεί η μυρωδιά του αυγού. Ρίχνουμε το μισό τυρί και το φέρνουμε δυο-τρεις σβούρες μέχρι να ομογενοποιηθεί. Μετά το υπόλοιπο. Προσοχή αν χρησιμοποιείτε μασκαρπόνε να μην σας κόψει από το πολύ χτύπημα.

Απλώνουμε τον καφέ με το κονιάκ σε ένα βαθύ πιάτο. Βουτάμε τα σαβαριάρ από την μερια της ζάχαρης και τα τοποθετούμε με την ζάχαρη πάνω. Αν είναι πολύ ξερά βουτήχτε τα και από την άλλη μεριά και αφήστε τα 2 δευτερόλεπτα μέσα στον καφέ. Προσοχή μην παπαριάσουν. Τα θέλουμε να στέκονται.

Τα απλώνουμε στο πυρέξ-τάπερ. Μόλις κάνουμε την πρώτη σειρά απλώνουμε κρέμα. Επαναλαμβάνουμε με την δεύτερη σειρά σαβαγιάρ. Απλώνουμε κρέμα και πασπαλίζουμε με κακάο.

Το βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες για να σφίξει. Μην πάτε να το φάτε αμέσως αν βιάζεστε φτιάξτε ένα ρυζόγαλο, γιατί έτσι θα είναι αν πάτε νωρίτερα.

Η συνταγή είναι για ένα πυρέξ διαστάσεων 16 x 25 εκ. βγαίνουν περίπου 8 μερίδες.

Διπλωματούχος Αρτοποιός – Ζαχαροπλάστης Αγαπάει τα γλυκά και τις μοναδικές γευστικές εμπειρίες Πρόκληση η δημιουργία νέων γευστικών συνδυασμών.

Facebook Twitter  

About The Author


Σταμάτης

Διπλωματούχος Αρτοποιός - Ζαχαροπλάστης Αγαπάει τα γλυκά και τις μοναδικές γευστικές εμπειρίες Πρόκληση η δημιουργία νέων γευστικών συνδυασμών.

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: