Τάρτα γλυκιάς Κολοκύθας με κρέμα τυρί // Pumpkin pie with cream cheese
Για την γέμιση γλυκιάς κολοκύθας
- 2 φλιτζάνια (440γρ) πουρέ κολοκύθας (βρασμένη και καλά στραγγισμένη ή ψημένη στο φούρνο )
- 1 1/2 φλ (400γρ) ζαχαρούχο γάλα
- 2 αυγά
- 150γρ ζάχαρη καστανή
- 1 κγ κάρδαμο
- 1/8 κγ πιπέρι
- 1 1/2 κγ κανέλα
- 1⁄2 κγ ginger
- 1⁄2 κγ μοσχοκάρυδο
- 1⁄4 κγ γαρίφαλο
Για την κρέμα τυρί
300γρ τυρί κρέμα
70γρ άχνη ζάχαρη
150γρ κρέμα γάλακτος
Μία δόση Βανιλίνης
Για την κρούστα της τάρτας
160gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κγ αλάτι
1 ½ κγ ζάχαρη
115γρ βούτυρο
Ένα φλιτζανάκι του καφέ με κρύο νερό και 1 κς ξύδι
Για μια κυκλική φόρμα 23-25 εκατοστών
Εκτέλεση
Για την κρούστα.
Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το ανακατεύουμε με το αλεύρι, αλάτι, ζάχαρη στο μίξερ. Μόλις σχεδόν διαλυθεί ρίχνουμε 2 κουταλιές τις σούπας από το νερό από το φλιτζανάκι, και δημιουργούμε έτσι μια συμπαγής ζύμη. Αν χρειαστεί βάζουμε καμιά κουταλιά ακόμα νερό. Την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 45’.
Φτιάχνουμε την γέμιση χτυπώντας λίγο τα αυγά με την ζάχαρη και προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200oC. Βάζουμε την κρούστα στο κάτω μέρος του φούρνου και χαμηλώνουμε στους 180. Ψήνουμε για 10΄. Ελέγχουμε την κρούστα. Αν δεν είναι μισοψημένη συνεχίζουμε το ψήσιμο στο μέσο του φούρνου. Την βγάζουμε από το φούρνο και της προσθέτουμε την γέμιση. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 40΄ ή περισσότερο αν χρειαστεί.
Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη να γίνει μέτρια σαντιγί. Χτυπάμε το τυρί να μαλακώσει και το ενσωματώνουμε στην σαντιγί. Διακοσμούμε με κανέλα.