Φλογέρες κόκκινης κολοκύθας

Αγαπημένο χειμερινό λαχανικό χαρίζει αναμνήσεις κυριακάτικης θαλπωρής. Προσθέστε σταφίδες και καρύδια για να απογειώσουν τις εναλλαγές στις υφές μεταξύ των τραγανών φύλλων κρούστας.

Υλικά

500γρ φύλλο κρούστας
500γρ τριμμένη, ελαφρός αλατισμένη και στυμμένη κόκκινη κολοκύθα
50γρ ζάχαρη
60γρ ζάχαρη καστανή
½ κουτ. σούπας κανέλα
½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο

Μισή κούπα λιωμένη μαργαρίνη για τα φύλλα.

Προαιρετικά: μια χούφτα σταφίδες τις οποίες έχουμε μουλιάσει από βραδύς σε νερό ή κονιάκ και μισή κούπα καρύδια Άχνη και κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Έχουμε καθαρίσει το κολοκύθι από την φλούδα, το τρίψαμε στο πιο ψιλό τρίφτη, το αλατίσαμε και αφού το αφήσαμε 30’ το στύψαμε να φύγουν τα πολλά νερά.

1ος Τρόπος: Ρίχνουμε την ζάχαρη σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίζει να λιώνει, ρίχνουμε και το κολοκύθι και τα μπαχαρικά. Σοτάρουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη από την υγρασία του κολοκυθιού και να φύγουν και άλλο τα υγρά της κολοκύθας. Προσθέτουμε τις σταφίδες και τα καρύδια και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

2ος τρόπος πιο γρήγορος: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας έχοντας μπροστά μας την μικρότερη πλευρά των φύλλων.

Ανά δύο φύλλα, βάζουμε ελάχιστη μαργαρίνη στο πρώτο φύλο, βάζουμε το δεύτερο επάνω, και πιτσιλάμε πάλι ελάχιστη μαργαρίνη. Έχοντας μπροστά μας την μικρή πλευρά του φύλλου, απλώνουμε την γέμιση σε πάχος χοντρού μαρκαδόρου. Αφήνουμε μικρό κενό στις άκρες του φύλλου. Διπλώνουμε το κενό (την πλευρά που είναι κατά μήκος) επάνω στην γέμιση και από τις δύο πλευρές. Ρολλάρουμε μέχρι το τέλος. Τοποθετούμε με την πλευρά κάτω σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα. Με την μύτη ενός μαχαιριού κάνουμε πέντε τρυπούλες σε κάθε φλογέρα για να φεύγει ο ατμός.

Ψήνουμε για 40’ στους 180C. Περιμένουμε να κρυώσει. Κόβουμε και βάζουμε σε πιάτο, πασπαλίζουμε με άχνη και ρίχνουμε λίγη κανέλα.

έξτρα κόλπο

Αν τυλίξουμε μόνο με ένα φύλλο την γέμιση μπορούμε να το προσφέρουμε ως γλυκό αντί για πίτα-πρωϊνό. Κάντε ένα μείγμα με 2μέρη μέλι και 1 μέρος νερό και ρίξτε από πάνω αντί για άχνη !

Διπλωματούχος Αρτοποιός – Ζαχαροπλάστης Αγαπάει τα γλυκά και τις μοναδικές γευστικές εμπειρίες Πρόκληση η δημιουργία νέων γευστικών συνδυασμών.

Facebook Twitter  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.