Cinnamon Bun with Caramel – Ρολά Κανέλας με γλάσο καραμέλας γάλακτος

caramel-bun2

Ρολά Κανέλας

Για τη Ζύμη

1 φακελάκια ξηρή μαγιά
70γρ ζάχαρη
110γρ λιωμένο βούτυρο
300γρ γάλα
1 χτυπημένο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
μια βανίλινη ή μαστίχα
520γρ αλεύρι
1 κγ αλάτι
λίγο λιωμένο βούτυρο για άλειμμα από πάνω

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, την βανίλια και την μαγιά. Ζεσταίνουμε το γάλα μέγιστο 40oC, και διαλύουμε μέσα στο γάλα την ζάχαρη, το βούτυρο και το αυγό. Κάνουμε μια λακούβα στο αλεύρι και ρίχνουμε τα υγρά. Ομογενοποιούμε, ζυμώνουμε και την αφήνουμε καμιά ώρα τουλάχιστον να διπλασιαστεί.

Για τη γέμιση
110γρ βούτυρο
70γρ μαύρη ζάχαρη και 30γρ κανονική
1 1/2 κ.σ. κανέλα (12γρ)

Για το γλάσσο
1 κούπα ζάχαρη άχνη
4 κ.σ. νερό
βανίλινη

Οδηγίες

Ανακατεύουμε τις ζάχαρες, την κανέλα και το κακάο να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.
Μόλις φουσκώσει το ζυμάρι, το ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια σε ορθογώνιο. Βουτυρώνουμε το ζυμάρι και πασπαλίζουμε με την γέμιση.
Το τυλίγουμε ρολό και το κόβουμε με το μαχαίρι. Τα απλώνουμε στο ταψί και τα αφήνουμε καμιά ώρα να ξανα φουσκώσουν! Μετά τα βουτυρώνουμε ή βάζουμε ένα κρόκο αυγού.
Τα ψήνουμε στους 180 για 10′ αέρα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τόσο όσο να μην καούμε. Τα τρώμε. Όσα δεν φάμε, τα τρώμε και της δεύτερη ή τρίτη μέρα (αν μείνουν).

Διπλωματούχος Αρτοποιός – Ζαχαροπλάστης
Αγαπάει τα γλυκά και τις μοναδικές γευστικές εμπειρίες
Πρόκληση η δημιουργία νέων γευστικών συνδυασμών.

Facebook Twitter  

About The Author


Σταμάτης Χατζηχριστοδούλου

Διπλωματούχος Αρτοποιός - Ζαχαροπλάστης Αγαπάει τα γλυκά και τις μοναδικές γευστικές εμπειρίες Πρόκληση η δημιουργία νέων γευστικών συνδυασμών.

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.