Cheesecake New York Style

Η διαφορά αυτής της συνταγής σε αντίθεση με τη συνηθισμένη Ελληνική πρακτική, είναι ότι αυτό το cheesecake ψήνεται στο φούρνο με την μέθοδο bain-marie.

Θέλει αρκετή προσοχή στο ψήσιμο ώστε να βγει αεράτο και ανάλαφρη η γέμιση. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ψηθεί με διαφορετικό τρόπο, αν βαριέστε καλύτερα μην το τολμήσετε ή κάντε κάποια Ελληνική μαμαδο-παραλλαγή: https://www.sintagespareas.gr/sintages/cheese-cake.html

cheesecakeΥλικά Για ένα ταψάκι 25-26εκ με σχετικό ύψος. Για μικρότερο ταψί 21-23 μπορείτε να κάνετε και την μισή δόση.

Για την βάση
300γρ Τριμμένο μπισκότο τύπου digestive
60gr κρυσταλλική ζάχαρη
90γρ βούτυρο λιωμένο

Για την γέμιση
600gr τυρί τύπου κρέμα (Philadelphia)
300gr τυρί mascarpone
100γρ στραγγιστό γιαούρτι
40gr άμυλο καλαμποκιού (νισεστέ)
370γρ κρυσταλλική ζάχαρη
160γρ κρέμα γάλακτος
60γρ χυμό λεμονιού
30γρ εκχύλισμα φυσικής βανίλιας
5 αυγά

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το χυμό λεμονιού και το αφήνουμε στην άκρη.

Ανακατεύουμε την ζάχαρη με το τριμμένο μπισκότο. Ρίχνουμε το βούτυρο στο μείγμα, ανακατεύουμε και το απλώνουμε στο ταψί ομοιόμορφα. Το ψήνουμε στους 170 για 12 λεπτά στην χαμηλή σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε στο μίξερ τα τυριά με το γιαούρτι να ανακατευτούν καλά. Προσθέτουμε το μίγμα με την κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε την ζάχαρη με το άμυλο και την προσθέτουμε σε δόσεις. Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε και αυτά λίγο-λίγο ενώ ανακατεύουμε το μίγμα στο μίξερ ή στο χέρι.

Βάζουμε το ταψάκι σε ένα μεγαλύτερο ταψί . Ρίχνουμε την γέμιση μέσα στο ταψάκι. Γεμίζουμε το μεγαλύτερο ταψί με ζεστό-βραστό νερό. Το βάζουμε στο φούρνο στους 170 στην χαμηλή σχάρα για 50λεπτά. Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 160 και ψήνουμε άλλα 30. Το γλυκό θα πρέπει να άρχισε να στερεοποιείται αλλά να είναι πιο μαλακό στο κέντρο. Το ανεβάζουμε στην μεσαία σχάρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο με ανοιχτή όμως την πόρτα του φούρνου για ακόμα 1ώρα. Το βγάζουμε από το φούρνο και το νερό και το αφήνουμε να κρυώσει 6-8ώρες κατά προτίμηση για όλη την νύχτα.

Στην original εκδοχή δεν έχει καμία επικάλυψη, ωστόσο μπορούμε να βάλουμε ganache σοκολάτας ή μαρμελάδα ή douche de leche όπως έβαλα εγώ. Σε αυτή την περίπτωση προσθέστε 50γρ βούτυρο στην ζεστή καραμέλα (200γρ) και περιχύστε την από πάνω.

Με μαρμελάδα μύρτιλα και καρύδια

Διπλωματούχος Αρτοποιός – Ζαχαροπλάστης Αγαπάει τα γλυκά και τις μοναδικές γευστικές εμπειρίες Πρόκληση η δημιουργία νέων γευστικών συνδυασμών.

Facebook Twitter  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.