Τουρτα με παντεσπάνι απο τσάι matcha, βουτυροκρεμα mango και ganache λευκής σοκολατας με αμυγδαλοπαστα για τα γενεθλια μου
Cake matcha tea with mango buttercream, white chocolate ganache and almond paste for my birthday
Για ορθογώνια φόρμα διάστασης 20×30
ΥΛΙΚΑ
>Για το παντεσπάνι
8 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
200γρ ζάχαρη
1κγ αλάτι
4σταγόνες πράσινο χρώμα
280γρ αμυγδαλό-πούδρα
70γρ αλεύρι
4κς matcha πούδρα (ειδικό πράσινο τσάϊ)
4κς βούτυρο λιωμένο
>Για την βουτυρόκρεμα mango
10ασπράδια
¼ κγ αλάτι
400γρ ζάχαρη
900γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200ml mango πούλπα
2-3 σταγόνες πορτοκαλί χρώμα
>Για την ganache λευκής σοκολάτας
900γρ λευκή σοκολάτα
480γρ κρέμα γάλακτος 35%
4κς βούτυρο
2κγ εκχύλισμα βανίλιας
>Για το σιρόπι
240γρ νερό
200γρ ζάχαρη
2 σακουλάκια πράσινο τσάι
>Για την επικάλυψη
400γρ αμυγδαλόπαστα
100γρ άχνη ζάχαρη
2κς matcha σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ