Τούρτα Σοκολάτα – Μπανάνα / Chocolate Banana Layer Cake

Chocolate Banana Layer Cake

Υλικά
Για το κέικ:

  • 230γρ αλεύρι μαλακό
  • 62gr κακάο και επιπλέον για το άχνισμα του ταψιού
  • 1κσ στιγμιαίο εσπρέσο ή άλλο καφέ
  • 220γρ νερό
  • 220γρ (¾ φλ) sour cream ή 210γάλα με 15γρ λεμόνι
  • 1κσ εκχύλισμα βανίλιας
  • 110γρ σπορέλαιο
  • 220γρ ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 2 κγ μαγειρική σόδα
  • 1 κγ μπέικιν
  • 1 κγ αλάτι

Για την μους σοκολάτας:

  • 70γρ σοκολάτα υγείας
  • 70γρ σοκολάτα γάλακτος
  • 200γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
  • 1 βανίλια
  • προαιρετικά 30 γρ λικέρ

Λιώνουμε την σοκολάτα και την αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε την σαντιγί. Βάζουμε την μισή σαντιγί στην σοκολάτα. Προσθέτουμε την σοκολάτα στην υπόλοιπη σαντιγί.

Για την γέμιση μπανάνας

  • 450γρ γάλα
  • 3 κρόκοι και ένα αυγό
  • 125γρ ζάχαρη
  • 65γρ άνθος αραβοσίτου
  • 100gr γεύση μπανάνας ή 2-3μπανάνες ψημένες 7-8λεπτά στα μικροκύματα με την φλούδα.
  • 100βούτυρο (αφού την βγάλουμε από την φωτιά και κρυώσει λίγο)
  • 250γρ κρέμα γάλακτος με 50γρ άχνη χτυπημένη λίγο παραπάνω από γιαούρτι όταν κρυώσει.

 

Σιρόπι μπανάνας

  • 80γρ ζάχαρη
  • 80γρ νερό
  • άρωμα μπανάνας ή λικέρ μπανάνα ή τίποτα.

 

Βουτυρόκρεμα επικάλυψης

  • 125γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, χτυπημένο να ασπρίσει
  • 250γρ άχνη ζάχαρη
  • 10γρ (2κγ) χυμό λεμόνι
  • μερικές σταγόνες βανίλια
  • >αν θέλουμε: 2κς λιωμένη σοκολάτα ή 1κσ κακάο αναμεμιγμένο 1κς βραστό νερό

Ρίχνουμε λίγη λίγη την άχνη. Βάζουμε στο τέλος το λεμόνι και το λικέρ. Κατά προτίμηση. Απλώνουμε στο κέικ. την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ισιάζουμε με ζεστή παλέτα.

Για την επικάλυψη 500γρ ζαχαρόπαστα και έχτρα +50γρ ανάλογα το σχέδιο

Οδηγίες Για το Κέικ

  • Προθερμαίνουμε στους 170˚ C. Λαδώνουμε ελαφρά τρία τσέρκια των 23εκ και αχνίζουμε με κακάο. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε και ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, την σόδα και το μπέικιν
  • Στο φλιτζάνι χλιαρό νερό λιώνουμε τον στιγμιαίο καφέ. Προετοιμάζουμε αν χρειάζεται την sour cream.
  • Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το λάδι με τα αυγά και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα. Μετά από δυο λεπτά προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε για 2-3 λεπτά.
  • Ρίχνουμε το μίγμα με τα μισά στερεά, ανακατεύουμε και μετά ρίχνουμε το ποτήρι με το καφέ. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και την sour cream.
  • To χωρίζουμε στα περίπου 250γρ το κάθε ταψάκι.
  • Ψήνουμε το μέγιστο 11 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι από το κέντρο, στο μεσαία σχάρα του φούρνου. Αν ο φούρνος μας έχει αέρα, τότε το χρησιμοποιούμε.
  • Αφήστε τα να κρυώσουν τελείως και αν είναι δυνατόν μετά βάλτε τα στο ψυγείο και την επόμενη μέρα συνεχίστε με την γέμιση και το τελείωμα τις τούρτας.

Διπλωματούχος Αρτοποιός – Ζαχαροπλάστης
Αγαπάει τα γλυκά και τις μοναδικές γευστικές εμπειρίες
Πρόκληση η δημιουργία νέων γευστικών συνδυασμών.

Facebook Twitter  

About The Author


Σταμάτης Χατζηχριστοδούλου

Διπλωματούχος Αρτοποιός - Ζαχαροπλάστης Αγαπάει τα γλυκά και τις μοναδικές γευστικές εμπειρίες Πρόκληση η δημιουργία νέων γευστικών συνδυασμών.

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.