Κολοκυθόπιτα – Μπατζίνα

Λίγα αυγά και με καλαμποκάλευρο

Υλικά

  • 1 κιλό κολοκυθάκια, τριμμένα αλατισμένα, στραγγισμένα
  • 2 αυγά
  • 80 ml σπορέλαιο
  • 250 ml γιαούρτι
  • 100 ml νερό-υγρά από τα κολοκυθάκια
  • 3κς. σιμιγδάλι χοντρό στο μίγμα
  • 2 κς. ζάχαρη
  • Πιπέρι
  • 260 γρ Φέτα
  • 240γρ καλαμποκάλευρο
  • 60γρ αλεύρι
  • 20 γρ μπέικιν

Το ταψί 30 χ 40 με χονδρό σιμιγδάλι ή καλαμποκάλευρο. Στους 200οC, σε χαμηλό σημείο.

Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα περνάμε από τον τρίφτη. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 30-60 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους.

Αναμειγνύουμε τα αυγά με το σπορέλαιο, προσθέτουμε το γιαούρτι και το νερό, σιμιγδάλι, ζάχαρη.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε πιπέρι, καλαμποκάλερο, αλεύρι, το μπέικιν.

 Με τα χέρια μας στραγγίζουμε πολύ καλά τα κολοκυθάκια και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μίγμα με τα άλευρα.

Τέλος βάζουμε τα 200 σπασμένη φέτα. Απλώνουμε το μείγμα, πασπαλίζουμε την υπόλοιπη φέτα σουσάμι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς χαμηλά στο φούρνο μέχρι να ροδίσει περίπου 30-40’.

Πρέπει να είναι λεπτή. 2-3 εκατοστά μέγιστο. Θέλουμε να ξεροψηθεί για να είναι τραγανή για αρκετές ώρες/μέρες.

Διπλωματούχος Αρτοποιός – Ζαχαροπλάστης Αγαπάει τα γλυκά και τις μοναδικές γευστικές εμπειρίες Πρόκληση η δημιουργία νέων γευστικών συνδυασμών.

Facebook Twitter  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.