Κερασόπιτα με σοκολάτα / cherry pie with chocolate

Η -πίτα στο δεύτερο συνθετικό είναι παραπλανητική. Είναι ένα φρουτώδες γλυκό που αν το σερβίρετε σε συνδυασμό με μια σαντιγί γίνεται μια εξαιρετική δροσερή σοκολατένια εμπειρία

Υλικά (για 8 μερίδες):

1 αυγό ασπράδι αυγού

Για τη ζύμη:

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
185 γρ. βούτυρο παγωμένο και τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια
30 γρ. ζάχαρη (2 κουτ. σούπας)
50 γρ. νερό

Για τη γέμιση:

800 γρ. κεράσια, χωρίς τα κουκούτσια (καθαρό βάρος)
80 γρ. ζάχαρη
1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300γρ σοκολατένια πραλίνα (μερέντα, νουτέλα κτλ)

Διαδικασία:

Ζύμη: Βάζουμε στο μίξερ το αλεύρι με το βούτυρο και το δουλεύουμε. Όταν γίνει το αλεύρι σαν άμμο, ρίχνουμε το νερό. Μόλις ομογενοποιηθεί. Το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να ξεκουραστεί.

Γέμιση: Ανακατεύουμε τα κεράσια με τη ζάχαρη και το αλεύρι και τα αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210° C.

Φύλλο+πίτα: Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό στρογγυλό φύλλο. Απλώνουμε το φύλλο σε ένα ταψί πίτας διαμέτρου 24 εκ., φροντίζοντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα. Ο,τι περισσεύει από το χείλος της φόρμας, το κόβουμε. Με τα περισσεύματα, φτιάχνουμε ένα δεύτερο φύλλο για να καλύψουμε την πίτα.

Ζεσταίνουμε την πραλίνα για 20-40δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων να γίνει λίγο πιο ρευστή και την απλώνουμε ομοιόμορφα στην τάρτα. Προσθέτουμε και τα κεράσια

Βάζουμε το καπάκι και πιέζουμε περιφερειακά ώστε να κολλήσουν καλά τα φύλλα μεταξύ τους. Χτυπάμε ελαφρώς το ασπράδι αυγού και αλείφουμε με αυτό την επιφάνεια της πίτας. Χαράζουμε σε σημεία στην επιφάνεια να φεύγει ο ατμός.

Ψήνουμε στους 210° C για 15 λεπτά και στους 190° – 200° C για 35-45 λεπτά ακόμη μέχρι να δούμε ότι άρχισε να βράζει η γέμιση. Αν αρχίσει να παίρνει νωρίς χρώμα από πάνω, βάζουμε ένα αλουμινόχαρτο για να μην καεί. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.

Διπλωματούχος Αρτοποιός – Ζαχαροπλάστης Αγαπάει τα γλυκά και τις μοναδικές γευστικές εμπειρίες Πρόκληση η δημιουργία νέων γευστικών συνδυασμών.

Facebook Twitter  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.