Μπισκότα Πέταλο

Τα κλασικά αυτά μπισκότα, με την σοκολάτα στις δύο άκρες, ζήτησε η ανιψιά μου στην ερώτηση «τι να ψήσουμε σήμερα;».μπισκότο πέταλο

Η συνταγή πολύ απλή

  • 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μαλακό ακόμα καλύτερα)
  • 300γρ βούτυρο
  • 200γρ άχνη ζάχαρη
  • 5 φιαλίδια βανιλίνη (μην την φοβηθείτε δεν είναι πολλά) αν θέλετε μπορείτε να βάλετε αντί για βανιλινη ξύσμα από δυο λεμόνια ή πορτοκάλι ή κάποιο άλλο εκχύλισμα.

Χτυπήστε λίγο το βούτυρο στο μίξερ να μαλακώσει και ρίξτε και τα φιαλίδια. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με την άχνη. Προσθέστε το αλεύρι στο βούτυρο. Βοηθήστε το να γίνει μια μάζα.

Για το πλάσιμο, παίρνετε 15-20γρ ζύμης, τα κάνετε μπαλίτσα, μετά μπαστουνάκι και το βάζετε πέταλο στο ταψί. Βγαίνουν περίπου 3 ταψιά. Ψήνετε στους 170-180oC για περίπου 15 λεπτά. Δεν θέλετε να πάρουν χρώμα από πάνω, οπότε μόλις και τα δείτε να πορτοκαλίζουν βγάλτε τα.

Διπλωματούχος Αρτοποιός – Ζαχαροπλάστης
Αγαπάει τα γλυκά και τις μοναδικές γευστικές εμπειρίες
Πρόκληση η δημιουργία νέων γευστικών συνδυασμών.

Facebook Twitter  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *