Τάρτα γλυκιάς Κολοκύθας με κρέμα τυρί / Pumpkin pie with cream cheese

Τάρτα γλυκιάς Κολοκύθας με κρέμα τυρί // Pumpkin pie with cream cheesepumkin-pie

Για την γέμιση γλυκιάς κολοκύθας

  • 2 φλιτζάνια (440γρ) πουρέ κολοκύθας (βρασμένη και καλά στραγγισμένη ή ψημένη στο φούρνο )
  • 1 1/2 φλ (400γρ) ζαχαρούχο γάλα
  • 2 αυγά
  • 150γρ ζάχαρη καστανή
  • 1 κγ κάρδαμο
  • 1/8 κγ πιπέρι
  • 1 1/2 κγ κανέλα
  • 1⁄2 κγ ginger
  • 1⁄2 κγ μοσχοκάρυδο
  • 1⁄4 κγ γαρίφαλο

 

Για την κρέμα τυρί

300γρ τυρί κρέμα

70γρ άχνη ζάχαρη

150γρ κρέμα γάλακτος

Μία δόση Βανιλίνης

 

 

Για την κρούστα της τάρτας

160gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ κγ αλάτι

1 ½ κγ ζάχαρη

115γρ βούτυρο

Ένα φλιτζανάκι του καφέ με κρύο νερό και 1 κς ξύδιpumkin pie with cream cheese

 

Για μια κυκλική φόρμα 23-25 εκατοστών

 

Εκτέλεση

Για την κρούστα.

Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το ανακατεύουμε με το αλεύρι, αλάτι, ζάχαρη στο μίξερ. Μόλις σχεδόν διαλυθεί ρίχνουμε 2 κουταλιές τις σούπας από το νερό από το φλιτζανάκι, και δημιουργούμε έτσι μια συμπαγής ζύμη. Αν χρειαστεί βάζουμε καμιά κουταλιά ακόμα νερό. Την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 45’.

Φτιάχνουμε την γέμιση χτυπώντας λίγο τα αυγά με την ζάχαρη και προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200oC. Βάζουμε την κρούστα στο κάτω μέρος του φούρνου και χαμηλώνουμε στους 180. Ψήνουμε για 10΄. Ελέγχουμε την κρούστα. Αν δεν είναι μισοψημένη συνεχίζουμε το ψήσιμο στο μέσο του φούρνου. Την βγάζουμε από το φούρνο και της προσθέτουμε την γέμιση. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 40΄ ή περισσότερο αν χρειαστεί.

Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη να γίνει μέτρια σαντιγί. Χτυπάμε το τυρί να μαλακώσει και το ενσωματώνουμε στην σαντιγί. Διακοσμούμε με κανέλα.

Διπλωματούχος Αρτοποιός – Ζαχαροπλάστης
Αγαπάει τα γλυκά και τις μοναδικές γευστικές εμπειρίες
Πρόκληση η δημιουργία νέων γευστικών συνδυασμών.

Facebook Twitter  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *