Συμπαγές Κεϊκ φιστίκι Αιγίνης / Cream cheese pistachio Cake

Ένα στιβαρό, με πολύ καλή υγρασία κέικ με τυρί κρέμα, με άρωμα φιστίκι Αιγίνης και γλάσο φιστικιού.cream cheese cake with pistachio

 

Υλικά

  • 350 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. τυρί κρέμα , σε θερμοκρασία δωματίου
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 1 κγ εκχύλισμα φιστικιού*
  • 2 κσ antebella*
  • ¼ κγ πράσινο χρώμα
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 360 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 1 κ.γ. αλάτι

* Αντικαταστήστε με πολύ καλά κοπανισμένα φιστίκια (ώστε να βγουν τα έλαια)

Για το γλάσο

  • 1 ασπράδι
  • 1 κς antebella
  • 220γρ άχνη ζάχαρη
  • 20γρ παγωμένα φιστίκια αιγίνης για διακόσμηση.

antebella

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Αλευροβουτυρώνουμε ελαφρά μία φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση διαμέτρου 27 εκ με τρύπα 7 εκ διάμετρο
  • Τοποθετούμε το βούτυρο και το τυρί κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει και να αυξηθεί σε όγκο.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αυξάνουμε την ταχύτητα σε υψηλή και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα, τουλάχιστον για πέντε λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα αυγά, ένα-ένα τη φορά, χτυπώντας μετά από κάθε αυγό και ξύνοντας τις πλευρές του μπολ με μια λαστιχένια σπάτουλα για να μην μείνει τυρί κρέμα ιδίως στα πλαϊνά.
  • Προσθέτουμε το εκχύλισμα, την πάστα φιστίκι, το χρώμα. Στο τέλος το αλεύρι και το αλάτι μονομιάς. Χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν και να μην έχει σβόλους. Δεν ξεχάσαμε να βάλουμε baking ή σόδα, το κεικ θα βγει πιο συμπαγές από το σύνηθες.
  • Βάζουμε το μείγμα στην έτοιμη φόρμα και ανακινούμε ελαφρά για να γίνει επίπεδη η επιφάνεια του κέικ. Ψήνουμε έως ότου το κέικ να πάρει χρώμα και όταν τρυπάμε με ένα μαχαίρι να βγαίνει καθαρό, για περίπου 1 ώρα.
  •  Τοποθετούμε τη φόρμα σε μία σχάρα να κρυώσει για 20 λεπτά, στη συνέχεια, αφαιρούμε το κέικ από τη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  • Για το γλάσο: Χτυπάμε ελαφρά το ασπράδι, προσθέτουμε την πάστα και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά. Το απλώνουμε στο κέικ και πασπαλίζουμε με τα φιστίκια τα οποία τα έχουμε σπάσει ελαφρώς στο γουδί.

Η αρχική συνταγή είναι από το site: http://akispetretzikis.com/el/categories/keik-mpiskota/keik-me-tyri-krema-kai-glyko-vyssino

 

κεικ κρέμα τυρι με φιστίκι

Διπλωματούχος Αρτοποιός – Ζαχαροπλάστης
Αγαπάει τα γλυκά και τις μοναδικές γευστικές εμπειρίες
Πρόκληση η δημιουργία νέων γευστικών συνδυασμών.

Facebook Twitter  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *