Τούρτα Καρότο με κρέμα τυρί / Carrot Cake with cream cheese frosting

Με φρέσκο τριμμένα καρότα, με εξαιρετική υγρασία, γεύση μπαχαρικών και μια δροσιστική επικάλυψη κρέμας τυριού.

Προθέρμανση φούρνου 160οC. Σε δύο φόρμες των 23εκ τις οποίες θα κόψουμε στα 3 (δυο παντεσπάνια ανά φόρμα)

Τούρτα καρότοΣυστατικά:

Για το κέικ καρότο

  • 330gr (1 1/2 φλιτ) ηλιέλαιο
  • 200gr (1φλ) ζάχαρη
  • 220gr (1 φλ) καστανή ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 1 κουτ.σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 420gr αλεύρι (3 1/4 φλ) flour
  • 2 κγ σόδα
  • 2κγ αλάτι
  • 1 κγ baking powder
  • 450γρ λεπτά τριμμένα φρέσκα καρότα
  • (αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε 1φλ ψιλοκομμένα καρύδια ή pecans και/ή 1/2 φλ σταφίδες

1η Επιλογή:

  • 1κουτ σούπας κανέλα
  • 1/2 κγ μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα γαρίφαλο

2η Επιλογή: 25γρ κανέλα ή 1κγ all spices

Επικάλυψη κρέμας τυριού:

  • 400gr τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200gr βούτυρο, θερμοκρασία δωματίου
  • 400gr άχνη ζάχαρη και επιπλέων αν χρειαστεί για να σφίξει
  • ¼ κγ αλάτι
  • Επιλεκτικά 1κ.σούπας εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με την λευκή και την καφέ ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα τι φορά. Προσθέτουμε την βανίλια.

Σε άλλο δοχείο ανακατεύουμε τα στερεά. Το αλεύρι, μπαχαρικά, σόδα, αλάτι, baking powder. Προσθέτουμε τα στερεά στο μίγμα, ανακατεύουμε ελαφρός και προσθέτουμε και το τριμμένο καρότο (αν θέλουμε και τους ξηρούς καρπούς και τις σταφίδες). Ρίχνουμε την ζύμη στα ταψιά και την ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. Ελέγχουμε από τα 45’ με ένα μαχαίρι αν ψήθηκε.

Αφήστε το να κρυώσει και στη συνέχεια βάλτε το στο ψυγείο για μερικές ώρες ώστε να μπορείτε να το κόψετε ευκολότερα. Κρατάει για 4μέρες

Για την επικάλυψη κρέμας τυριού

Στο μίξερ χτυπήστε το βούτυρο για λίγο και προσθέστε το τυρί. Προσοχή μην το χτυπήσετε πολύ ώρα το βούτυρο μόνο του. Αντιθέτως χτυπήστε αρκετά το τυρί με το βούτυρο μέχρι να μην υπάρχουν σβώλοι. Προσθέστε την βανίλια και το αλάτι. Χαμηλώστε την ταχύτητα και σταδιακά προσθέστε την άχνη ζάχαρη. Ανεβάστε την ταχύτητα μέχρι ομογενοποίησης. Προσοχή αν χτυπηθεί πολύ θα γίνει αρκετά ρευστή. Αν είναι πολύ σφιχτό μπορείτε να προσθέσετε μερικές κουταλιές νερό, αν είναι πολύ υγρό άχνη ζάχαρη.

Για τα 12 διακοσμητικά καρότα θα χρειαστείτε 70-100γρ marzipan (αμυγδαλόπαστα) και χρώμα ζαχαροπλαστικής

Carrot Cake slice

Διπλωματούχος Αρτοποιός – Ζαχαροπλάστης
Αγαπάει τα γλυκά και τις μοναδικές γευστικές εμπειρίες
Πρόκληση η δημιουργία νέων γευστικών συνδυασμών.

Facebook Twitter  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *