Παγωτό Κανέλα με σοκολάτα, υγρό παντεσπάνι σοκολάτας με ganache / Chocolate Cinnamon Ice cream over moisture Chocolate Cake with Bitter Chocolate Ganache

Παγωτό Κανέλα με σοκολάτα σε υγρό παντεσπάνι σοκολάτας και ganache bitter σοκολάτας

kanela

Chocolate Cinnamon Ice cream over moisture Chocolate Cake with Bitter Chocolate Ganache

 

Υλικά Για το παγωτό σοκολάτα/κανέλα

30γρ κουβερτούρα 65%

160γρ κρέμα γάλακτος

20γρ κακάο

375γρ γάλα

2 μεγάλα αυγά

165γρ ζάχαρη

1κγ κανέλα

1κγ εκχύλισμα βανίλιας

Διαδικασία

Λιώνουμε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε το κακάο και το γάλα. Τα κρυώνουμε με παγάκια. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να ασπρίσουν και προσθέτουμε την βανίλια και την κανέλα. Αναμιγνύουμε τα δύο μίγματα. Ψύχουμε για 3ώρες. Τοποθετούμε στην παγωτομηχανή.

 

Υλικά για το υγρό κέικ σοκολάτας

250γρ κόκα κόλα

125γρ ξυνόγαλα

230γρ μαργαρίνη

270γρ ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά

2κγ εκχύλισμα βανίλιας

 

230γρ αλεύρι

20γρ κακάο

1κγ σόδα μαγειρική

Διαδικασία

Αναμιγνύουμε την κοκα κόλα με το ξυνόγαλο σε ένα ποτήρι. Σε άλλο μπολ, αναμιγνύουμε το αλεύρι, το κακάο, την σόδα.

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη, προσθέτουμε ενα ένα τα αυγά και στο τέλος την βανίλια.

Εναλλάξ ρίχνουμε λίγο αλεύρι και χτυπάμε, μετά την κοκα κόλα, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας (αλεύρι-κόκα-αλεύρι-κόκα κ.ο.κ).  Φροντίζουμε να τελειώσουμε με το αλεύρι

Ψήνουμε για 30′ στους 180οC στη μεσαία σχάρα.

 

Για την bitter ganache

50gr κουβερτούρα

50gr κρέμα γάλακτος

15γρ βούτυρο

Ζεσταίνουμε στο μικροκυμάτων την κρέμα γάλακτος και την κουβερτούρα, μόλις λιώσει η κουβερτούρα προσθέτουμε και το βούτυρο. Ομογενοποιούμε.

Διπλωματούχος Αρτοποιός – Ζαχαροπλάστης
Αγαπάει τα γλυκά και τις μοναδικές γευστικές εμπειρίες
Πρόκληση η δημιουργία νέων γευστικών συνδυασμών.

Facebook Twitter  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *