Carot Tart – Τάρτα Καρότο

Τάρτα καρότο - carot tart

Τάρτα καρότο

 

Για πιο γρήγορα χρησιμοποιούμε κατεψυγμένα καρότα

Συστατικά

Για την γέμιση:

2 κούπες βρασμένα, πολτοποιημένα με το πιρούνι καρότα

340gr συμπυκνωμένο γάλα

200γρ ζάχαρη

2 αυγά χτυπημένα

1/2 κγ αλάτι

1/4 κγ τζίντζερ

2 κγ κανέλα

           

Για την Βάση

250γρ αλεύρι

100γρ βούτυρο

100γρ άχνη

Πρέζα αλάτι

2 αυγά

 

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180oC
  2. Ανακατεύουμε το αλεύρι, την άχνη και το αλάτι με το βούτυρο. Φτιάχνουμε ψίχουλα και ρίχνουμε και τα δύο αυγά. Βάζουμε στο ψυγείο για καμιά ώρα. Το ανοίγουμε και το ψήνουμε 20’ στο φούρνο με μπίλιες και 15’ χωρίς.
  3. Για την γέμιση, ανακατέψτε τα αυγά με την ζάχαρη, προσθέστε τα καρότα και το γάλα. Βάλτε το αλάτι, τζίντερ και κανέλα.
  4. Βάλτε την γέμιση στην τάρτα και βάλτε την στους 200οC αλλά χαμηλώστε αμέσως την φωτιά στους ψήστε από τους 180 για 45 λεπτά μέχρι να σφίξει η γέμιση.
  5. Κρυώστε την σε σχάρα.

Διπλωματούχος Αρτοποιός – Ζαχαροπλάστης
Αγαπάει τα γλυκά και τις μοναδικές γευστικές εμπειρίες
Πρόκληση η δημιουργία νέων γευστικών συνδυασμών.

Facebook Twitter  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *