Δυνατό από γεύση Κέικ με φιστίκι Αιγίνης και κρέμα τυρί /Cream cheese pistachio Cake

Ένα στιβαρό, με πολύ καλή υγρασία κέικ με τυρί κρέμα, με άρωμα φιστίκι Αιγίνης και γλάσο φιστικιού. Φροντίστε να το χτυπήσετε καλά πριν την προσθήκη αλευριού. Η συνταγή προσαρμόστηκε μετά από ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη όπου συστήθηκα με την κυρία Anabella, μια εξαιρετική πραλίνα φιστικιού!

Υλικά

  • 350 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. τυρί κρέμα , σε θερμοκρασία δωματίου
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 1 κγ εκχύλισμα φιστικιού*
  • 3 κσ πραλίνα φιστικιού Αιγίνης*
  • ¼ κγ πράσινο χρώμα
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 360 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 1κσ μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. αλάτι

* Αν δεν έχετε πραλίνα, αν δεν μπορείτε να φτιάξετε πραλίνα, αντικαταστήστε με πολύ καλά κοπανισμένα φιστίκια /αμύγδαλα /φουντούκια (ώστε να βγουν τα έλαια)

Για το βασικό γλάσο

  • 1 ασπράδι
  • 1 κς antebella ή πραλίνα ξηρών καρπών.
  • 220γρ άχνη ζάχαρη
  • 20γρ παγωμένα φιστίκια αιγίνης για διακόσμηση.
antebella

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Αλευροβουτυρώνουμε ελαφρά μία φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση διαμέτρου 27 εκ με τρύπα 7 εκ διάμετρο. Για μικρότερη φόρμα κάντε την μισή δόση.
  • Τοποθετούμε το βούτυρο και το τυρί κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει και να αυξηθεί σε όγκο.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αυξάνουμε την ταχύτητα σε υψηλή και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα, τουλάχιστον για πέντε λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα αυγά, ένα-ένα τη φορά, χτυπώντας μετά από κάθε αυγό και ξύνοντας τις πλευρές του μπολ με μια λαστιχένια σπάτουλα για να μην μείνει τυρί κρέμα ιδίως στα πλαϊνά.
  • Προσθέτουμε το εκχύλισμα, την πάστα φιστίκι, το χρώμα. Στο τέλος το αλεύρι και το αλάτι μονομιάς. Χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν και να μην έχει σβόλους. Δεν ξεχάσαμε να βάλουμε baking ή σόδα, το κεικ θα βγει πιο συμπαγές από το σύνηθες.
  • Βάζουμε το μείγμα στην έτοιμη φόρμα και ανακινούμε ελαφρά για να γίνει επίπεδη η επιφάνεια του κέικ. Ψήνουμε έως ότου το κέικ να πάρει χρώμα και όταν τρυπάμε με ένα μαχαίρι να βγαίνει καθαρό, για περίπου 1 ώρα.
  •  Τοποθετούμε τη φόρμα σε μία σχάρα να κρυώσει για 20 λεπτά, στη συνέχεια, αφαιρούμε το κέικ από τη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  • Για το γλάσο: Χτυπάμε ελαφρά το ασπράδι, προσθέτουμε την πάστα και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά. Το απλώνουμε στο κέικ και πασπαλίζουμε με τα φιστίκια τα οποία τα έχουμε σπάσει ελαφρώς στο γουδί.

κεικ κρέμα τυρι με φιστίκι

Διπλωματούχος Αρτοποιός – Ζαχαροπλάστης Αγαπάει τα γλυκά και τις μοναδικές γευστικές εμπειρίες Πρόκληση η δημιουργία νέων γευστικών συνδυασμών.

Facebook Twitter  

About The Author


Σταμάτης Χατζηχριστοδούλου

Διπλωματούχος Αρτοποιός - Ζαχαροπλάστης Αγαπάει τα γλυκά και τις μοναδικές γευστικές εμπειρίες Πρόκληση η δημιουργία νέων γευστικών συνδυασμών.

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.