Καριόκες-Σοκολάτας-Γάλακτος

Καργιόκες

Καριόκες-Σοκολάτας-Γάλακτος
Καριόκες-Σοκολάτας-Γάλακτος

 

Για την βάση

150γρ κουβερτούρα

80γρ βούτυρο ή μαργαρίνη

90γρ ζάχαρη

1 αυγό

4κσ γάλα (40γρ)

150γρ αλεύρι κοσκινισμένο

½ κγ μπέικιν πάουντερ

1 κσ κακάο (15γρ)

2 κσ λικέρ καφέ  ή άλλο (20γρ)

Κρέμα

200γρ κουβερτούρα

200γρ γάλα πλήρες ή κρέμα 15%

100γρ βούτυρο

Ζεσταίνουμε την κρέμα με το βούτυρο και την ρίχνουμε πάνω στην κουβερτούρα. Ομογενοποιούμε το μίγμα.

 

Βάση

Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο και την ζάχαρη. Τα αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε το αυγό με το γάλα και το προσθέτουμε στην κουβερτούρα. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέϊικιν και το κακάο και ανακατεύουμε καλά.

Απλώνουμε το μίγμα σε μια λαδόκολλα προσέχοντας να έχει πάχος περίπου 1 εκατοστό. Ψήνουμε για 12-15λεπτά στους 180oC. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 30’.  Ξεκολλάμε την λαδόκολλα και τα σπάμε κομματάκια σε ένα μπολ. Ρίχνουμε προσεκτικά το λικέρ να πάει παντού. Ρίχνουμε την κρέμα. Φτιάχνουμε τις καριόκες και τις αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξουν τουλάχιστον καμιά ώρα.

Τις βουτάμε σε σοκολάτα γάλακτος και από τις δύο πλευρές και την αφήνουμε να στερεωθεί άλλη μια ώρα πάνω σε μια σιλικόνη ή σε μια λαδόκολλα.

Διπλωματούχος Αρτοποιός – Ζαχαροπλάστης
Αγαπάει τα γλυκά και τις μοναδικές γευστικές εμπειρίες
Πρόκληση η δημιουργία νέων γευστικών συνδυασμών.

Facebook Twitter  

About The Author


Σταμάτης Χατζηχριστοδούλου

Διπλωματούχος Αρτοποιός - Ζαχαροπλάστης Αγαπάει τα γλυκά και τις μοναδικές γευστικές εμπειρίες Πρόκληση η δημιουργία νέων γευστικών συνδυασμών.

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.